Обама пропонував Меркель розширити "нормандський формат" - ЗМІ

Субота, 21 травня 2016, 10:56
Обама пропонував Меркель розширити нормандський формат - ЗМІ

Президент США Барак Обама, спілкуючись із канцлером ФРН Ангелою Меркель на міжнародній промисловій виставці у Ганновері у квітні, пропонував їй розширити "нормандський формат" за рахунок Вашингтона.

Про це йдеться у статті DT.UA з посиланням на джерела видання.

"За твердженнями джерел, наприкінці квітня Обама, спілкуючись із Меркель на міжнародній промисловій виставці в Ганновері, запропонував їй розширити "нормандський формат" за рахунок Вашингтона. І отримав ввічливу відмову", - йдеться у статті. 

За даними видання, під час недавньої зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" і останнього раунду переговорів тристоронньої контактної групи у Мінську Кремль укотре спробував нав'язати свій план виборів у ОРДЛО.

"Наскільки відомо, там знову фігурували жорстка "мажоритарка", не менш жорсткий ценз осілості (до виборів не можуть бути допущені особи, котрі не проживали на цій території впродовж останнього року), обмежений допуск українських ЗМІ та політичних партій. Україна цей план відкинула і була підтримана західними союзниками", - йдеться у  повідомленні.

"Такою ж невдалою  була спроба "розміняти" звільнення незаконно утримуваних у ОРДЛО українських громадян на набуття чинності законом про амністію", - йдеться у статті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування