На літаку EgyptAir були посилені заходи безпеки

Неділя, 22 травня 2016, 01:35

На борту літака EgyptAir, який впав у Середземне море, знаходилися троє співробітників служби безпеки, проте зазвичай на рейс сідали двоє охоронців.

Про це пише газета The New York Times.

Співробітники служби безпеки Єгипту повідомили, що на лайнері А 320, що впав в море в ніч на 19 травня, було надряпано напис "Ми зіб'ємо цей літак". Повідомляється, що напис зробили співробітники каїрського аеропорту, які були прихильником екстремістського угрупування "Брати мусульмани", ще кілька років тому. Відтоді напис так і не зафарбували.

Джерела видання відзначають, що у зв'язку зі складною внутрішньополітичною ситуацією, а також терактом на борту російського лайнера в кінці минулого року, EgyptAir звільнив тих співробітників, які були запідозрені у симпатії до екстремістів, а також направляв на кожен рейс по два охоронця в штатському для забезпечення безпеки .

На борту літака, що летів з Парижа до Каїра, таких людей було троє. При цьому співрозмовники видання не змогли пояснити, чому охоронців було саме троє, а не двоє, як це відбувається зазвичай.

За словами співробітника авіакомпанії, зазвичай охоронці перевіряли документи членів екіпажу і працівників зарубіжних аеропортів, які здійснювали прибирання на борту. При цьому вони не мають стосунку до перевірки багажу, який приносять з собою пасажири.

Як повідомлялося, літак Airbus A320 компанії Egyptair, який вилетів з Парижа 18 травня о 23.09 до Каїра, зник з радарів близько 2.45 ранку після того як зайшов у повітряний простір Єгипту.

На борту літака перебували 56 пасажирів, в тому числі троє дітей, і 10 членів екіпажу. Більшість пасажирів на борту літака Egyptair – єгиптяни і французи.

Французькі експерти заявили про задимлення на борту EgyptAir перед падінням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування