Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Путіна визнали, що навіть зростання цін на нафту економіку не врятує

Неділя, 22 травня 2016, 16:26

Повернення економіки РФ до колишніх темпів зростання 5-7% в рік практично неможливе, навіть якщо ціни на нафту будуть вище $50 за барель.

Про це йдеться у матеріалах Мінекономрозвитку, підготовлених до засідання Економічної ради при президенті РФ, пише ТАСС.

На думку Мінекономрозвитку, це пов'язано з глибокими структурними змінами світової економіки, що переходить у стан "нової нормальності".

Як відомо, середня ціна на нафту Urals в квітні 2016 року становила $39,63 за барель, прогноз Мінекономрозвитку на найближчі три роки розрахований виходячи з $40 за барель.

"На даний момент російська економіка перебуває у стані стагнації. Спад у значній мірі завершився, економічний цикл близький до нижньої точки. В окремих моментах ми вже бачимо ознаки відновлення, яке триватиме в середньостроковому періоді", - зазначено у документах.

Згідно з даними Мінекономрозвитку, потенційне зростання російської економіки становить близько 2% в рік, але його можна збільшити до 4% через ефективне використання трудових ресурсів та стимулювання інвестицій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування