Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ наполягає, щоб під амністію не потрапили військові злочинці

Понеділок, 23 травня 2016, 11:02

Закон про амністію буде підписано тоді, коли на окупованих територіях відбудуться демократичні вибори, і вони будуть визнані.

Про це в інтерв'ю Ліга.net повідомила представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи по Донбасу Ольга Айвазовська.

"Під амністію можуть підпадати тільки ті особи, які не вчинили злочинів військового характеру, злочинів проти людяності, не проводили тортур і так далі", - сказав вона.

Перелік категорій осіб, які не повинні підпадати під амністію в ході військових конфліктів визначається Римським статутом - це дуже широкий спектр.

Айвазовська зазначила, що під амністію можуть підпадати тільки ті особи, які не вчинили злочинів військового характеру, злочинів проти людяності, не проводили тортур і так далі.

Говорячи про вибори, Айвазовська зазначила, що є перелік умов, без виконання яких до виборів не перейти.

"В цьому році немає ніяких перспектив організувати там вибори, а що стосується 2017 року, то складно говорити, тому що є багато непередбачуваних складових", - сказала вона.

Айвазовська, яка змінила в політичній підгрупі Романа Безсмертного, зазначила, що увійшла до підгрупи на пропозицію президента Петра Порошенка. Той запросив її у відповідь на критику щодо закритості мінського процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...