Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після зустрічі з Сурковим ватажок бойовиків "ДНР" анонсував "праймеріз"

Понеділок, 23 травня 2016, 13:40

Ватажок терористичної угруповання "ДНР" Олександр Захарченко хоче провести в "праймеріз" в окупованому Донецьку.

Про це пише в понеділок сайт сепаратистів "ДАН".

У повідомленні зазначено, що Захарченко "оголосив праймеріз після зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим".

Відзначається, що зустріч відбулася в неділю ввечері в Донецьку (не уточнюється, чи мається на увазі окупований бойовиками Донецьк чи місто в Ростовській області).

Повідомляється, що Сурков "схвалив ідею праймеріз і збирається рекомендувати її реалізацію і в "ЛНР".

Захарченко також припустив, що вибори можуть відбутися в кінці цього, або в першій половині наступного року.

"Нам потрібні сильні кандидати, здатні перемогти демагогів і олігархів, яких київський режим надішле обманювати наш народ. Для відбору найсильніших кандидатів нам і потрібні праймеріз. Ми перемогли бандерівців у війні, переможемо їх і на виборах..." – заявив ватажок бойовиків.

Захарченко заявив, що праймеріз пройдуть у вересні і жовтні, і якщо вони пройдуть успішно в Донецьку, їх організовують в інших великих містах.

Він також знову "категорично відкинув введення міжнародної збройної місії в "ДНР" для забезпечення безпеки виборів".

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко не виключає виборів на Донбасі навіть в цьому році в разі виконання необхідних умов, передбачених Мінськими домовленостями.

Порошенко підкреслив, що проведення виборів можливе тільки після того, "коли буде гарантовано безпеку, коли буде припинення вогню, коли віддадуть заручників, коли ми заведемо збройну місію і ця місія стане не тільки на лінії зіткнення, але й на кордоні".

Міжнародні спостерігачі неодноразово відзначали, що нинішні умови на Донбасі не відповідають необхідним вимогам для проведення виборів.

Росія продовжує постачати зброю, бойову техніку та живу силу бойовикам на Донбасі. Сепаратисти також не допускають наглядову місію ОБСЄ до ділянок українсько-російського кордону, які вони контролюють.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування