У США розповіли, які технології дадуть для розвитку української митниці

Понеділок, 23 травня 2016, 15:57

Сполучені Штати нададуть Україні низку технологій та засобів для вдосконалення роботи митниці.

Про це йдеться у повідомленні посольства США в Україні за підсумками підписання угоди про митну співпрацю з Україною.

Згідно з повідомленням, Сполучені Штати надають Україні найновіші інструменти і обладнання для недопуску неякісних і заборонених товарів через кордон, включаючи Систему перевірки транспорту і вантажу (VACIS) вартістю в 1 мільйон доларів, а також систему для визначення потенційно небезпечних вантажів.

Також США надали інформаційні технології та офісне обладнання на 120 тисяч доларів для української митниці, а також продовжують обслуговування рентгенівських сканерів.

У липні цього року США мають намір поставити додаткове обладнання на 1,1 млн доларів, включаючи переносні детектори хімікатів та вибухівки, набір для виявлення контрабанди, який містить фіброскопи, зонди, оглядові дзеркала, і вимірники відстані; детектори металу, сканери та багато іншого.

Крім того, Сполучені штати допомагають у тренуванні українських митників. Зокрема, в квітні вони брали участь в україно-молдавських транскордонних навчаннях, спонсорованих США. Найближчими місяцями відбудуться додаткові тренування для митників

Також у повідомленні йдеться, що команда з восьми технічних радників американського Мінфіну допомагає Державній фіскальній службі з проведенням адміністративної реформи.

Загалом бюджет програм, які здійснюватимуться в рамках нової угоди, становитиме 17,5 мільйона доларів.

Як відомо, ця угода була підписана між Україною та США у понеділок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...