Клімкін запевняє, що затримки з безвізовим режимом немає

Понеділок, 23 травня 2016, 16:01

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запевнив, що жодна з країн ЄС не блокує впровадження безвізового режиму з Україною.

Про це Клімкін заявив журналістам під час брифінгу у Брюсселі, де проходить зустріч міністрів закордонних справ країн-учасниць ініціативи Східне партнерство.

"У нас є висновок Єврокомісії. Зараз кожна країна йде по списку, що ми виконали", - зазначив Клімкін.

При цьому він запевнив, що це нормальний процес і жодного зволікання із цим немає.

"Мова абсолютна не йде про те, що якась країна якимось чином затримує цей процес. Цей процес просувається. Не хвилюйтеся", - заявив міністр.

За його словами, наразі потрібно, щоб Європейська рада і Європейський парламент одночасно завершили свою роботу.

Водночас він зазначив, що Грузія може отримати безвізовий режим дещо раніше.

"Мене міністри (закордонних справ – ред.) запевнили, що оскільки Грузія дещо раніше виконала, вона дійсно може потрапити на порядок денний на декілька тижнів раніше. Але мова не йде про глобальні затримки або про політичне пакетування України з іншими країнами", - сказав він.

Клімкін повідомив, що провів вранці низку зустрічей із міністрами. "Сьогодні всі міністри наголосили, що ні по Грузії, ні по Україні немає питань", - заявив він. 

Як відомо, у п'ятницю, 20 травня, міністр внутрішніх справ Франції заявив, що питання надання безвізового режиму з ЄС для України не буде розглядатися у найближчі тижні та місяці.

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування