Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат пояснив, чому Путін фігурує в позові по MH17

Понеділок, 23 травня 2016, 16:24

Адвокат родичів жертв аварії рейсу MH17 на Донбасі Джеррі Скіннер, який вимагає у Європейському суді з прав людини $330 мільйонів компенсації від Росії, каже, що президент РФ Володимир Путін має понести відповідальність.

Про це він заявив в інтерв'ю Reuters.

Він пояснив, що не має особистого конфлікту інтересів з Путіним, але оскільки президент Росії повністю контролює державу, то має нести відповідальність за її дії.

"Ніщо не відбувається в Росії без його (Путіна - ред.) схвалення, тому опосередковано – він відповідальний", – каже адвокат.

Скіннер, який представляє в суді позов сіднейської юридичної фірми LHD проти Росії і Путіна, каже, що він упевнений в успіху, але допускає, що розгляд справи може зайняти роки.

За словами адвоката, позов підкріплений показами свідків, фотографіями, відеозаписами і даними геолокації.

"Є всі необхідні матеріали, і навіть без російських даних я з упевненістю можу заявити, саме через росіян сталося те, що сталося," – сказав він.

Як повідомлялося, у позові сіднейської юридичної фірми LHD фігурують імена 33 найближчих родичів жертв з Австралії, Нової Зеландії Та Малайзії.

Позов був поданий 9 травня і називає Російську  Федерацію і її президента Путіна відповідачами. Родичі жертв вимагають у відповідачів компенсації у розмірі $ 10 млн за одного загиблого пасажира.

Таким чином, загальна сума позову становить $330 мільйонів.

У Кремлі, в свою чергу, заявили, що нічого не знають про цей позов.

Як відомо, за висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. 

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...