Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Роскосмос думає, чи доставляти астронавтів на МКС після 2018 року

Середа, 25 травня 2016, 08:45

Роскосмос не укладав і не укладатиме контракт із НАСА і Європейським космічним агентством на доставку астронавтів на МКС із 2019 року.

Але можливе розширення чи пролонгація чинної угоди, заявив заступник генерального директора російської держкорпорації Сергій Савельєв.

"Ми працюємо з закордонними партнерами в рамках чинних угод, нових контрактів укладати не планується", – цитує його "Интерфакс".

Раніше у вівторок Савельєв сказав: "Зараз є контракт на 2017-й і 2018 роки. На більш пізній термін контракту ще немає".

У Роскосмосі додатково уточнили, що про розширення чи пролонгацію чинних угод із доставки астронавтів говорити поки рано.

При цьому Савельєв розповів, що з 2020 року на МКС почнуться випробування робота, який проводитиме роботи у відкритому космосі.

"У числі найважливіших завдань, які вирішуються на МКС, – відпрацьовування технологій і підготовка реалізації польотів у далекий космос. У 2020 році на МКС планується почати льотне відпрацьовування робота космічного призначення для підтримки позакорбальної діяльності космонавтів і астронавтів", – повідомив журналістам заступник голови "Роскосмосу".

Розробкою робототехнічного комплексу для поза корабельної діяльності займається російський ЦНІІ робототехніки й технічної кібернетики (Санкт-Петербург).

Система призначена для підтримання космонавтів при роботі в рамках позакорабельної діяльності, проведення автономних робіт із установки різного обладнання, для проведення ремонтних операцій. Вона може працювати як у телекерованому режимі, так і повністю автономно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування