ГПУ передала до суду справу ще одного екс-командира "Беркуту"

Середа, 25 травня 2016, 13:34

Генпрокуртура у вівторок направила до Печерського райсуду Києва обвинувальний акт стосовно екс-командира "Беркуту" у Львівській області, через спроби придушення протестних акцій в Києві.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Ім'я підозрюваного не вказується, однак раніше повідомлялося, що під слідством через події на Майдані перебуває керівник львівського "Беркуту" Ростислав Пацеляк.

Обвинуваченому інкримінується перевищення влади та своїх службових повноважень під час подій 18 лютого 2014 на вулицях Інститутській, Кловському узвозі та Михайла Грушевського в Києві, "тобто умисне виконання явно злочинного наказу, з метою перешкоджання проведенню зборів, демонстрації, вуличної ходи, вчинення дій особисто та підлеглими, які явно виходять за межі наданих прав та повноважень, та що супроводжувалось застосуванням насильства, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілих діями".

Повідомляється, що внаслідок цього постраждали 72 учасника цих акцій.

Також йому інкримінується перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та застосування насильства до двох журналістів, що в сукупності призвело до тяжких наслідків, а також погрози та побиття депутатів Ради та інших політиків.

ГПУ нагадує, що за цим епізодом повідомлено про підозру п’яти особам з числа керівництва держави та правоохоронних органів, які оголошені в розшук та трьом правоохоронцям виконавцям цих протиправних дій, обвинувальні акти щодо яких вже розглядаються у суді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News