Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПУТІН ПОМИЛУВАВ САВЧЕНКО

Середа, 25 травня 2016, 15:05
ПУТІН ПОМИЛУВАВ САВЧЕНКО

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про помилування українки Надії Савченко.

Про це повідомив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, інформує "Интерфакс".

За словами Пєскова, помилувати Савченко Путіна просили родичі загиблих під Луганськом у 2014 році журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка й Антона Волошина, а посередником для них виступив Віктор Медведчук, повідомляє ТАСС.

Пізніше на сайті президента РФ опублікували указ про помилування Савченко, який набуває чинності з дня його підписання. Тим самим Путін звільнив Савченко від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі.

Помилування Надії
Помилування Надії

Вранці у середу Путін зустрівся з родичами журналістів ВГТРК – Маріанною Волошиною, сестрою Антона Волошина, і Катериною Корнелюк, удовою Ігоря Корнелюка,

На їхній зустрічі був присутній лідер партії "Український вибір", кум президента Росії Віктор Медведчук, як видно з повідомлення на сайті президента РФ.

Історія помилування Савченко
Історія помилування Савченко

"Цій зустрічі передували звернення на ім'я голови держави від згаданих мною родичів, які були написані ще 22 і 23 березня відповідно, у якому Маріанна Дмитрівна й Катерина Сергіївна, виходячи з міркувань гуманності, просять президента помилувати Савченко", – сказав Пєсков.

Путін подякував родичам загиблих російських журналістів за їхню позицію щодо помилування.  

"23 березня ви зустрічалися з Віктором Володимировичем Медведчуком і тоді за результатами цієї зустрічі звернулися до мене із проханням про помилування Савченко, яку засуджено російським судом", – сказав Путін на зустрічі з родичами загиблих журналістів.

"Я зараз не буду повертатися до тієї трагедії, у результаті якої ви втратили своїх близьких, хочу вам лише подякувати за цю позицію й висловити сподівання, що подібні рішення, продиктовані, насамперед, міркуваннями гуманізму, призведуть до зменшення протистояння у відомій зоні конфлікту й допоможуть уникнути подібних жахливих і непотрібних втрат", - сказав Путін.

Як відомо, 25 травня Савченко обміняли на російських ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, яких цього ж дня помилував президент України Петро Порошенко.

Раніше представники Росії говорили, що в разі видачі Савченко Україні вона мусить на Батьківщині відбути покарання, до якого її засудив російський суд.

22 березня Донецький міський суд Ростовської області РФ засудив Савченко до 22 років ув’язнення в колонії і штрафу. А 18 квітня Голосіївський райсуд Києва засудив Єрофеєва й Александрова до 14 років за злочини на Донбасі.

Російська влада заперечувала, що відправляла ГРУшників воювати на схід України, і називала їх добровольцями.

Савченко своєї провини не визнавала.

Джерела у Міністерстві юстиції України дали зрозуміти "Українській правді", що повернення Савченко відбувалося не по лінії міністерства, а по лінії Адміністрації Порошенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування