"Голос України" пояснив, як так швидко надрукували газету заради Луценка

Четвер, 26 травня 2016, 12:45

Редакція газети "Голос України" не порушила жодних норм, терміново опублікувавши закон щодо Генеральної прокуратури, що дозволило того ж дня призначити генпрокурором Юрія Луценка.

Про це йдеться у редакційному матеріалі за підписом головного редактора парламентської газети Анатолія Горлова під заголовком "Редакція нічого не порушувала".

Головний редактор пояснює, що коли профільний комітет о 10-й ранку 12 травня підтримав законопроект №4645, стало очевидно, що того ж дня його можуть ухвалити.

Горлов дає зрозуміти, що спрацював на випередження: "О 10-й годині, враховуючи напруження, що створилося довкола реформування прокуратури, я прийняв рішення оперативно опублікувати документ".

Тоді ж друкарню попередили про необхідність друку спецвипуску, а редакція почала готувати 8 шпальт для нього. Вже о 14:20 у друкарню почали слати електронну версію випуску, остання шпальта надійшла туди о 14:43.

"Оскільки обсяг законопроекту був відомий, то полоса із законом була готова із залишеним місцем під документ", – пише головний редактор "Голосу України".

"Парламентом документ як закон прийнято о 12:01. До редакції закон, підписаний президентом України, надійшов о 14:31. До друкарні полосу із законом відправлено о 14:46. Друк розпочався о 15:10", – наводить він хронологію подій.

"О 15:20 вийшли у світ перші 7 тисяч примірників. Тоді ж газета пішла на розповсюдження. На 15:40 було видрукувано 20 тисяч примірників, а на 16:10 – 41 122 примірники", – пише Горлов.

Він також пояснює, що електронна версія не могла з’явитися в мережі раніше виходу друкованої версії, адже закони набувають чинності лише після офіційної публікації у друкованих виданнях Верховної Ради – "Голосі України" та Відомостях Верховної Ради.

Горлов наголошує, що технологія третього тисячоліття дозволяють працювати оперативно.

Головред також наводить прецеденти публікації спецвипусків "Голосу України": наприклад, із повідомленням про призначення Олександра Турчинова головою Верховної Ради 23 лютого 2014 року та про усунення Віктор Януковича від президентства і призначення дострокових виборів президента 2014 року.

 
 

Також газета "Голос України" у 2004 році не публікувала повідомлення про визнання Януковича президентом, але опублікувала 26 листопада того року рішення Верховного Суду України про заборону Центральній виборчій комісії оприлюднювати результати виборів.

 

Як відомо, 12 травня цього року Верховна Рада ухвалила проект закону №4645, який дозволив призначити генеральним прокурором людину без юридичної освіти, а також передбачив інші зміни до законодавства щодо Генпрокуратури.

Зокрема, депутати скасували міжнародний розшук як обов'язкову умову для заочного розслідування. Таким чином розблоковано передачу до суду справи Віктора Януковича та інших колишніх вищих посадових осіб України, яких відмовляється шукати Інтерпол.

Президент підписав цей закон за дві години після ухвалення – а "Голос України" терміново узаконив, І того ж дня Юрія Луценка призначили генпрокурором під вигуки "Ганьба".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування