Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лутковська просить розібратися, чому СБУ ігнорує делегатів ООН

Четвер, 26 травня 2016, 13:12

Голова комітету ВР з питань прав людини Григорій Немиря та уповноважений з прав людини Валерія Лутковська закликали запросити представників ООН з питань попередження катувань на позаплановий візит в Україну.

Про це йдеться у заяві комітету у четвер.  

З такою заявою вони виступили, реагуючи на те, що у середу делегація підкомітету ООН з попередження катувань призупинила свій візит до України через те, що її не допустили у місця, де, за її підозрою, працівники СБУ можуть незаконно утримувати людей.

"Заявляємо про неприпустимість таких неправомірних дій СБУ та звертаємось до Міністерства юстиції України належним чином забезпечувати візити підкомітету та запросити представників Підкомітету ООН з питань попередження катувань здійснити позаплановий візит в Україну з метою належного виконання міжнародних зобов’язань нашої держави найближчим часом", - йдеться у заяві.

Вона нагадали, що у 2006 році Україною ратифіковано Факультативний протокол до Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання, відповідно якого держава-учасниця зобов’язується надавати підкомітету безперешкодний доступ до місць утримання під вартою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування