У Путіна не знають, чи нагородять Александрова й Єрофеєва

Четвер, 26 травня 2016, 13:46

Речник президента Росії Дмитро Пєсков не знає, чи буде керівництво РФ нагороджувати спецназівців Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова, повернених з України.

"Поки не можу сказати. Я не маю інформації щодо цього, не можу відповісти", - сказав Пєсков журналістам, повідомляє кореспондент УНІАН у Росії.

Прес-секретар Володимира Путіна також не зміг сказати, чи повернуться Єрофеєв і Александров на військову службу.

"Цього я не знаю, це потрібно в наших військових запитувати, це не питання, яке входить у компетенцію Кремля", – сказав він у відповідь журналісту.

На запитання, у якому статусі Єрофеєв і Александров перебували в Україні й чи були вони військовослужбовцями РФ, Пєсков відповів: "У статусі російських громадян".

"Неодноразово заявлялося Міноборони (Росії – ред.), нашими представниками, що вони не були військовослужбовцями РФ", – нагадав речник Путіна.

Як відомо, 18 квітня Голосіївський районний суд Києва засудив затриманих на Донбасі Єрофеєва й Александрова до 14 років позбавлення волі кожного.

24 травня президент Петро Порошенко підписав указ про їх помилування.

25 травня відбувся обмін Єрофеєва й Александрова на незаконно засуджену в РФ українську льотчицю й народного депутата Надію Савченко. У Москві росіян ніхто з представників влади не зустрічав.

Того ж дня Порошенко вручив Савченко орден "Золота зірка Героя України". Указ про присвоєння їй звання "Герой України" було підписано 2 березня 2015 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування