Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко каже, що обшуки в Одесі не мають політичної складової

Четвер, 26 травня 2016, 20:58

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що обшуки у кабінеті і будинку помічника-радника губернатора Одеської області, екс-генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе у будівлі Одеської ОДА, а також за місцем реєстрації фонду "На благо Одеси" є законними.

Про це він заявив після того, як заслухав доповідь керівників слідчого підрозділу, цитує прес-служба ГПУ.

Луценко повідомив, що слідчі дії проводилися за запитами народних депутатів щодо перевірки діяльності низки благодійних фондів, зокрема, і Фонду "На благо Одеси".

"Вищезазначений Фонд потрапив під увагу правоохоронців через те, що екс-Генконсул Грузії в Україні Теймураз Нішніанідзе отримав відшкодування ПДВ на суму близько 20 мільйонів гривень. В ході обшуків було вилучено достатньо інформації, яка буде використана слідчими СБУ та ГПУ в рамках вищезазначеної справи, а також при розгляді справ про неправомірні дії посадовців в нинішній час", - сказано у повідомленні відомства.

Також Луценко зазначив, що під час проведення слідчих дій "з боку правоохоронних та наглядових органів незаконних дій не здійснювалося" - обшуки проводилися на законних підставах.

"До самого голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі запитань у слідчих не було. Вищезазначені слідчі дії в Одесі не мали жодної політичної складової", - повідомили у ГПУ.

Луценко сказав, що перевірки діяльності низки благодійних фондів на території України будуть проведені найближчим часом.

Як відомо, в четвер, 26 травня, працівники СБУ та Генпрокуратури розпочали обшуки в будівлі Одеської обласної державної адміністрації. Також, за даними ЗМІ, обшуки відбулися за місцем проживання радника голови Одеської ОДА - екс-генконсула Грузії Тимура Нішніанідзе. Заходи відбуваються у рамках кримінальної справи про незаконне відшкодування ПДВ.

Обшуки відбуваються у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом незаконних операцій із відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузії в Україні у 2012-2013 роках.

Раніше голова ОДА Міхеіл Саакашвілі висловив сумнів, що слідчі заходи були ініційовані лише на рівні правоохоронних органів Одеської області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування