Порошенко хоче, щоб сержантам підвищили зарплату

П'ятниця, 27 травня 2016, 14:12

Президент Петро Порошенко дав доручення міністру оборони Степану Полтораку забезпечити підвищення грошового забезпечення сержантському складу ЗСУ.

Відповідне доручення він дав під час участі у зборах сержантського і старшинського складу ЗСУ на полігоні у Житомирській області у п'ятницю, інформує прес-служба президента.

"Я не вважаю, що є добрим, коли відмінність від грошового забезпечення контрактника, який щойно прийшов на військову службу, і сержанта, який служить вже багато років, складає від 200 до 400 гривень. Це не прийнятно", - звернувся глава держави до Полторака.

Він розпорядився втілити це в життя і доповісти.

Порошенко також нагадав, що на останньому засіданні РНБО було прийнято стратегічний оборонний бюлетень, який визначає програму реформування сектора оборони і безпеки.

Глава держави зазначив, що документом запроваджуються і нові умови підготовки сержантського складу. У зв'язку з цим президент доручив також збільшити видатки на забезпечення нових умов та якості навчання військовослужбовців на полігонах.

Зокрема 140 мільйонів гривень планується спрямувати на полігон "Широкий лан", не менше 50 мільйонів гривень – на Яворівський полігон, ще 50 мільйонів - на полігон підготовки спецназу у Бердичеві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування