Штайнмаєр закликав покарати винних в обстрілах СММ ОБСЄ на Донбасі

Субота, 28 травня 2016, 01:21

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликає покарати винних в обстрілах Спостережної моніторингової місії цієї організації, яка працює в Україні.

Про це йдеться у заяві Штайнмаєра, оприлюдненій ввечері 27 травня, повідомляє Радіо Свобода.

"Таке насилля проти цивільних, неозброєної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, є неприпустимим.Це сталося на додачу до низки інших перешкод для виконання роботи місії, серед яких і відключення камер спостереження СММ у районі Донецького аеропорту. Такі дії підривають наші спільні зусилля для тривалого припинення вогню", – мовиться у заяві.

"Я закликаю всі сторони дотримуватися домовленостей. Всі сторони мають гарантувати безпеку спостерігачів ОБСЄ і забезпечити їм повний доступ до всіх регіонів конфлікту. Всі винні у нападі на спостерігачів мають понести відповідальність", – наголосив Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Раніше у п’ятницю перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Гуґ заявив, що патруль спостережної місії потрапив під обстріл зі стрілецької зброї біля Авдіївки і Ясинуватої. За його словами, ніхто не постраждав.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News