Путін про Донбас: Не виконуєте вимоги - хтось стрілятиме

Субота, 28 травня 2016, 03:38
Путін про Донбас: Не виконуєте вимоги - хтось стрілятиме

На думку російського президента, до припинення вогню на Донбасі необхідно провести децентралізацію України і прийняти закон про особливий статус Донбасу, а також амністію для бойовиків.

Про це президент Росії Володимир Путін заявив на спільній конференції з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ціпрасом, передає "РИА Новости".

Путін заявив, що стрілянина на Донбасі не припиниться, доки в Конституцію України не будуть внесені зміни.

"... Не можна відкладати ці рішення під приводом того, що в зоні безпеки, в зоні розмежування хтось в когось стріляє. Якщо немає бажання проводити політичні перетворення, то завжди знайдеться той, хто стрельне, і той, хто відповість, і так буде нескінченно відбуватися до тих пір, поки не будуть прийняті рішення політичного характеру ", - сказав Путін.

Як повідомлялося, у першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації були проголосовані 31 серпня на Другій сесії Ради. Законопроект відправили на аналіз до Конституційного суду.

Згідно із законодавством, депутати повинні були проголосувати отриманий з КСУ законопроект змін до Конституції 300 голосами "на наступній черговій сесії Верховної Ради". У січні депутати ситуативно змінили регламент, щоб дозволити собі розглядати проект змін до Конституції, який за висновком КС відповідає вимогам Конституції, але не був розглянутий на наступній черговій сесії після попереднього схвалення.

Як відомо, країни "сімки" підтримали збереження санкцій відносно Росії до повної імплементації мінських угод, а також пригрозили, в разі необхідності, їх посилити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News