Трамп ще не визначився з політикою щодо України – радник

Понеділок, 30 травня 2016, 13:26

Ймовірний кандидат у президенти США від Республіканської партії, ще не визначився, яку політику проводитиме щодо України та агресії Росії проти неї у разі перемоги на виборах.

Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявив його радник з міжнародних питань Валід Фарес.

"Щодо цього конфлікту він ще не виробив політику. Він говорив у промовах, що відносини між Росією та НАТО дійшли до кризи після вторгнення до Криму та інцидентів всередині України. Але поки що він не виробив політику. Однак я припускаю, і тут я роблю власні домисли, наступна фаза у відносинах з Росією повинна включати й рішення кризи в Україні, і це рішення повинно мати тривалий ефект. Як це може відбутися, я не знаю, оскільки Трамп іще не говорив з цього приводу", – сказав він.

Журналіст також зауважив одну з заяв Трампа, у якій той звинуватив Німеччину у тому, що вона не працює над вирішенням українського питання, хоча насправді ця країна грає у ньому ключову роль. Журналіст поцікавився, чому Трамп цього не знав.

У відповідь Фарес заявив, що Трампу про роль Німеччини ще не розповіли.

"Його, звісно, поінформують про оновлені дані. Він рухається від праймеріз до загальнонаціональних виборів, і він уже отримав перші настанови від урядових органів національної безпеки. І після його висунення у нього буде ще не один брифінг щодо цих питань. У питанні непоміченої чи невидимої ролі Німеччини щодо дій Росії його також поінформують урядові органи", – сказав радник.

Також Фарес дав зрозуміти, що низка зроблених Трампом гучних і неоднозначних заяв насправді спрямовані для зацікавлення публіки і не обов'язково будуть втілені в життя. Зокрема, це стосується начебто намірів Трампа застосовувати тортури проти терористів і переслідувати членів їхніх сімей.

"Щодо будь-якої політики, яку він оголошував чи на яку натякав, – пам'ятайте, що Трамп зробив ці заяви під час мітингів на праймеріз. На мою думку, їхньою психологічною метою було запевнити аудиторію, що він зробить все задля захисту американців", – сказав Фарес.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування