Ляшко з Тимошенко вимагають від Гройсмана показати домовленості з МВФ

Понеділок, 30 травня 2016, 13:48

Лідери парламентських фракцій "Батьківщина" і "Радикальна партія" Юлія Тимошенко і Олег Ляшко вимагають від уряду оприлюднити текст меморандуму з МВФ щодо зобов'язень України.

Про це вони заявили у понеділок під час брифінгів.

"За спиною у народу України та парламенту уряд разом з президентом підписали такі собі зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом. Цей документ абсолютно таємний і він є реально страшним", – заявила Тимошенко.

"Наша фракція просто вимагає: по-перше, оприлюднити всі документи, підписані з Міжнародним валютним фондом, по-друге, негайно зробити публічне обговорення в парламенті із залученням уряду, президента", – сказала вона.

Ляшко також заявив, що його фракція вимагає від уряду "негайно оприлюднити цей меморандум, ми вимагаємо прийти уряд до парламенту, прозвітувати по кожному пункту".

"В мене питання, яке вони мають брати право зобов'язання за парламент", - сказав він.

За його словами цей документ підписав і президент, прем'єр, голова Нацбанку і міністр фінансів. 

Як відомо, 25 травня віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів повідомив, що Україна погоджує оновлений меморандум із ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом і планує незабаром завершити необхідний обсяг законодавчої роботи, а третій транш у розмірі 1,7 млрд доларів може бути одержано в середині липня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News