Мільярдер Григоришин отримає українське громадянство

Понеділок, 30 травня 2016, 15:36

Російський мільярдер українського походження Костянтин Григоришин, якого в Росії звинувачують в організації ухилення від сплати податків, отримає українське громадянство.

Такий висновок можна зробити з повідомлення Державної міграційної служби України, оприлюденого на офіційному сайті відомства.

Там інформують, що громадянин Російської Федерації та Республіки Кіпр Григоришин Костянтин Іванович звернувся до одного з підрозділів міграційної служби із заявою про набуття громадянства України у спрощеному порядку в зв’язку з тим, що народився на території України.

Разом із відповідною заявою у такому випадку подаються всі необхідні документи, передбачені порядком провадження, у тому числі зобов’язання припинити громадянство Російської Федерації та Республіки Кіпр, зазначають у Міграційній службі.

Там наголосили, що наявність будь-якого кримінального провадження на території України або наприклад, Російської Федерації стосовно особи не є підставою для відмови у прийнятті позитивного рішення про набуття особою громадянства України за територіальним походженням.

"Реалізація права на набуття громадянства України за територіальним походженням є суб’єктивним правом, залежить лише від волевиявлення особи та не може бути обмежено державою", – зазначається в повідомленні.

Російський бізнесмен Григоришин, уродженець Запоріжжя, володіє активами в Україні, є основним акціонером ПАТ "Сумське НВО імені М. В. Фрунзе", також володіє 75% акцій найбільшого в Східній Європі виробника трансформаторів "Запоріжтрансформатор", енергетичними компаніями в Україні.

За даними Forbes, Григоришин в 2015 році обіймав 75-ю позицію в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії зі статком у $1,1 млрд.

Глава МВС Арсен Аваков в листопаді 2015 року заявив про розслідування справ щодо Григоришина, а через місяць він уточнив, що вони не відносяться до підслідності МВС і нібито стосуються фінансових порушень Сумського НВО ім. Фрунзе і "Укренерго".

Повідомлялося, що Григоришин, якого в Росії звинувачують в організації ухилення від сплати податків на майже 675 млн рублів, почав відшкодовувати збитки бюджету РФ.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування