"Попередження" Буджуровій виніс прокурор, який вів "справу Луценка"

Понеділок, 30 травня 2016, 22:21

Застереження про екстремістську діяльність кримськотатарській журналістці Лілі Буджуровій виніс так званий "заступник прокурора Сімферополя" Олександр Шкитов.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, Шкитов в 2013 році підтримував державне обвинувачення в суді у справі нинішнього Генерального прокурора України Юрія Луценка.

До окупації Криму Олександр Шкитов обіймав посаду прокурора відділу підтримання державного обвинувачення в судах Генеральної прокуратури України.

У червні 2013 року в судовому засіданні, яке проходило за відсутності слідчого, Луценко заявляв про відвід прокурору Шкитову, назвавши його "гопником в погонах".

"Тоді у мене є відвід прокурору, який вважає, що рішення суду виконувати необов'язково. З нього треба зняти погони і вигнати під зад з цього приміщення", - говорив Луценко.

 

Олександр Шкитов не числиться в списках Генеральної прокуратури України серед прокурорів-зрадників, яким повідомлено про підозру у державній зраді та які оголошені в розшук.

Однак профіль Шкитова є на сайті центру "Миротворець", де він значиться зрадником Батьківщини.

Як відомо, 30 травня російська окупаційна влада попередила кримськотатарську журналістку Лілію Буджурову, що може розцінювати її діяльність як екстремістську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News