Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламентарії НАТО закликали глав союзу готуватися до загрози з боку РФ

Вівторок, 31 травня 2016, 02:15

Парламентська асамблея НАТО закликала керівників Північноатлантичного союзу посилити здатності колективної оборони і разом виступити проти воєнного самоутвердження Росії.

Про це йдеться в прийнятій одноголосно декларації сесії асамблеї, що відбулася в столиці Албанії Тирані, повідомляє "Радіо Свобода".

Також в декларації парламентарі закликали лідерів НАТО добитися, щоб будь-яка можлива агресія отримала швидку відповідь, і надати запевнення тим членам НАТО, які відчувають себе в небезпеці, в першу чергу на східному і південному флангах союзу.

У декларації також наголошено на необхідності збільшувати витрати на оборону.

Як говориться в документі, в даний час тільки 5 з 28 країн-членів відповідають вимозі витрачати на оборону не менше 2 відсотків від свого валового внутрішнього продукту.

Крім того, йдеться в декларації, члени НАТО повинні далі шукати шляхи до того, щоб зменшувати напруженість у відносинах з Росією і уникати прорахунків і нещасних випадків, але в той же час звертати увагу на неприпустимі порушення міжнародних норм з боку РФ.

Відносини між НАТО і Росією значно загострилися після початку російської агресії в Україні - спочатку в Криму, потім на Донбасі. Північноатлантичний союз перервав всі програми практичного співробітництва з Росією, залишивши тільки обмежене спілкування на політичному рівні. Особливу тривогу в НАТО викликають посягання Росії на безпеку кількох східних країн-членів. Занепокоєння з цього приводу висловлюють в першу чергу країни Балтії і Польща, які межують з Росією безпосередньо, але також такі держави, як Румунія чи Болгарія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування