Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ляшко знову заблокував Раду, Тимошенко хоче поговорити про МВФ

Вівторок, 31 травня 2016, 10:49

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликає обговорити проект Меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

А лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що через домовленості з МВФ його фракція продовжить блокувати трибуну Верховної Ради.

При цьому голова Верховної Ради Андрій Парубій та його перший заступник Ірина Геращенко заявили, що такого меморандуму не існує, це "фейк" і жодних підписів не поставлено.

Під час виступу з трибуни Тимошенко заявила: "Країну заведено у глухий кризовий тупик – економічний, політичний, соціальний, фінансовий. Про це вже ніхто не сперечається".

Вона визнала, що співпраця з Міжнародним валютним фондом потрібна, але не за рахунок найбідніших верств населення.

За словами Тимошенко, проект меморандуму з МВФ передали "з середньої ланки Міністерства фінансів", – і "потрібно негайно публічно обговорювати його складові".

"Проект меморандуму ми поклали в інтернет… Деякі пункти неспівставні з правильною стратегією розвитку країни", – заявила вона.

За словами Тимошенко, згідно з проектом мають збільшити роздрібні тарифи на тепло і газ, зняти пільгові терміни переходу на пенсію, ліквідувати пільги для сільгоспвиробників, скасувати мораторій на продаж землі уже в червні.

"Згідно з п. 31-А і 31-а передбачається, що збільшуються роздрібні тарифи на теплову енергію до рівня 100% розміру витрат на основі повного паритету імпорту з 1 травня. Це навіть гірше, ніж передбачалося попереднім меморандумом МВФ", – заявила вона.

"Наступним пунктом – знову збільшення тарифу на газ до 100% паритету з імпортом. Це, безумовно, недопустимо", – додала лідер "Батьківщини".

"Знімаються пільгові терміни переходу на пенсію для тих, у кого ще ці пільгові терміни збереглися – щодо переходу за законом Тигіпка на 60-річний вік виходу на пенсію. Знову обдираються найбідніші й найменш захищені", – сказала вона.

Крім того, заявила Тимошенко, "немає реальної індексації пенсій і заробітних плат, 5% і 7% – це не індексація".

"Знищуються остаточно сільгоспвиробники, зачищається пільгова система для малих фермерських господарств", – продовжила вона.

"А крім того тут прописано, що в червні 2016 року буде скасовано мораторій на продаж сільськогосподарської землі – це пункт 35-Д. Це означає, що за спиною у суспільства і парламенту обговорюють стратегічні речі, які в такому контексті зруйнують залишки ресурсів, які має держава", – сказала Тимошенко.

"Приватизація під час війни за копійки і багато іншого, що недопустимо. Я закликаю уряд, президента, парламент негайно утворити публічну прозору роботу. Кожен пункт мусить бути угоджений, обговорений", – заявила вона.

"З себе починайте. Спочатку деофшоризуйте економіку, введіть податок не на пенсії, а на свої доходи, на дивіденди. Ви цього не робите…", – наголосила Тимошенко.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування