Суд відмовив у відводі присяжних у справі "Беркута"

Вівторок, 31 травня 2016, 13:43

Суд відмовив у задоволенні клопотання адвоката экс-"беркутівців" про відвід присяжних.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Святошинського районного суду Києва Сергій Дячук, передає ЛІГА.net.

31 травня у ході судового засідання у справі колишніх співробітників спецроти "Беркут", звинувачуваних у вбивстві 48 активістів Майдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві, захист подав клопотання про відвід присяжних.

На думку адвоката, вони після подачі самовідводу "під тиском змінили свою позицію, після чого заяви про самовідвід було відхилено".

Колегія суддів Святошинського райсуду Києва відмовила в задоволенні цього клопотання.

"Суд, заслухавши думки учасників кримінального провадження й вивчивши аргументи заявника, вважає, що відвід не підлягає задоволенню", – говориться у постанові.

Далі суд продовжив вивчення доказів сторони захисту экс-"беркутівців" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олега Янишевського, Олександра Марінченка й Сергія Тамтури.

24 травня колегія присяжних у справі екс-беркутівців подала клопотання про самовідвід, посилаючись на недостатній рівень оплати їхньої праці й високий рівень навантаження.

Екс-"беркутівці", звинувачувані в убивстві 48 учасників Майдану, не визнають себе винними у вчиненні інкримінованих їм злочинів.

30 березня суд дав екс-"беркутівцям" додатковий час на ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

9 березня Генеральна прокуратура передала до суду звинувачувальний акт проти колишнього начальника запорізької роти "Беркута" Юрія Калмикова, підозрюваного у спробі силового розгону активістів Євромайдану в ніч на 11 грудня 2013 року.

23 лютого суд продовжив арешт до 22 квітня п'ятьом екс-"беркутівцям", підозрюваним в убивствах 48 учасників Майдану.

26 січня до суду було передано справи п'яти екс-бійців "Беркуту" – Павла Аброськіна й Сергія Зінченка, підозрюваних у розстрілі активістів Майдану, а також заступника командира полку "Беркут" Олега Янишевського й двох його підлеглих.

17 березня Генпрокуратура затримала колишнього співробітника спецпідрозділу "Беркут" за підозрою у злочинах проти учасників Євромайдану у 2014 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...