2200 ув’язнених перемістили з Криму в Росію – адвокат

Вівторок, 31 травня 2016, 13:51

2200 кримських ув’язнених було переміщено з окупованого півострова на територію Росії.

Про це в інтерв'ю "Громадському радіо" повідомив експерт Регіонального центру з прав людини та Гельсінської спілки адвокат Роман Мартиновський.

"На сьогоднішній день ми маємо достовірну інформацію, яка підтверджує наявність 2200 осіб, яких було переміщено з території Криму для відбування покарання в РФ. Але за непідтвердженими даними, таких осіб вже близько 7000", – сказав адвокат.

Мартиновський пояснює, що є декілька причин, чому так відбувається.

"Наприклад, у Криму немає жодної жіночої колонії. Також виникла проблема з відбуванням покарання тих осіб, які засуджені до довічного ув’язнення,та тих осіб, яким визначено суворий режим покарання" – каже захисник.

"І, звичайно, є випадки, які ми неодноразово фіксували, коли ув’язнених кримчан відправляють в Росію за відмову приймати російське громадянство та підписувати документи на отримання російського паспорту", – додав він.

Мартиновський також зазначив, що в тих засуджених, які не приймають російське громадянство, залишається більше шансів на повернення для відбування покарання в Україну.

Як повідомлялося, уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що Україна не забирає в'язнів із Криму.

Водночас у Мін'юсті України підтвердили, що Україна готова забрати усіх засуджених, які відбувають покарання у пенітенціарних установах анексованого Росією Криму.

Заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова зазначала, що протягом двох років Київ веде переговори з російською стороною, щоб забрати наших ув'язнених, однак російська сторона всіляко опирається такій передачі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування