Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Убитому на Тернопільщині депутату-активісту погрожували

Вівторок, 31 травня 2016, 15:45

У Кременці на Тернопільщині увечері 26 травня забили громадського активіста і депутата Кременецької міської ради Віталія Ващенка, він помер унаслідок жорстокого побиття

Вдова активіста на прес-конференції 31 травня заявила, що її чоловік перед смертю отримував погрози, повідомляє "Укрінформ".

"Одного разу, коли Віталій пішов у магазин, я його чекала надворі. Коли він вийшов, то до нього підійшла незнайома жінка і промовила, що, мовляв, йому вже залишилось недовго і небагато", - сказала пані Наталія.

За її словами, це була не єдина погроза, просто чоловік не говорив їй про подібні випадки.

Активісти на прес-конференції згадали кілька резонансних справ, до оприлюднення яких був причетний убитий Ващенко. Це, зокрема, звільнення керівника професійного ліцею, недопущення закриття дитячого психоневрологічного санаторію, земельні справи, звільнення викладачки з фальшивим дипломом.

Водночас, як повідомив кореспонденту керівник відділу комунікації та інформації обласної поліції Сергій Крета, уже вдалось встановити фотопортрети та авто злочинців.

Основна версія вбивства у слідчих – громадська і політична діяльність Ващенка.

Визначили імовірне коло замовників вбивства.

Слідство триває.

Щоб спонукати правоохоронців до пришвидшення розслідування, активісти планують на 1 червня акцію протесту під стінами обласної поліції у Тернополі.

Ващенка побили у ніч на 27 травня: близько 22:00 біля його дому активіста підстерегли двоє невідомих і завдали йому важкі травми, через які за кілька годин після нападу чоловік помер у лікарні.

Як писали у соцмережах, нападники втекли з місця злочину на чорній "Ауді" з чернівецькими номерами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...