Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦПК: Порошенко саботує створення антикорупційних судів

Вівторок, 31 травня 2016, 17:28

Внесений президентом Петром Порошенком законопроект про судоустрій та статус суддів переносить на невизначений термін створення спеціалізованих антикорупційних судів.

Про це йдеться у повідомленні Центру протидії корупції, експерти якого наполягають на прийнятті закону про створення таких судів одночасно з внесенням змін до Конституції про судоустрій.

Зокрема, у повідомленні йдеться, що документом Порошенка "передбачено створення у невизначений строк тільки Вищого антикорупційного суду без антикорупційної палати при Верховному суді (апеляції)".

"Зміни, запропоновані президентом, говорять про те, що початок створення антикорупційного суду, критерії до суддів та процедура їхнього відбору – всі ключові норми, що гарантують автономність, фінансову й адміністративну незалежність антикорупційних судів – мають бути визначені в окремому законі. Коли такий закон буде ухвалений і чи буде взагалі – невідомо", – йдеться у повідомленні.

"Фактично, йдеться про те, що антикорупційний суд, покликаний розглядати справи Антикорупційного бюро України та виносити справедливі й аполітичні вироки чинній корумпованій політичній еліті, буде створений тоді, коли на рак на горі свисне", – впевнені в ЦПК.

У зв'язку з цим активісти у середу мають намір влаштувати під стінами парламенту театралізовану акцію протесту, під час якої "рак свистітиме на горі".

Як відомо, раніше ЦПК презентував власні пропозиції щодо змін до законодавства про судоустрій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування