Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клімкін пояснив рішення Сенату Франції про санкції проти РФ

П'ятниця, 10 червня 2016, 02:44

Глава МЗС Павло Клімкін зазначив, що рішення Сенату Франції щодо санкцій проти РФ було прийнято з міркувань внутрішньої політики і не має юридичних наслідків, але все ж воно нагадує про небезпечні тенденції в європейській політиці.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Я був у Франції минулого тижня, розмовляв з багатьма, в тому числі і з сенаторами. Зазначене рішення прийнято з міркувань суто внутрішньої політики, оскільки перед виборами в наступному році там багато хто бажає "пограти" з фермерами. А їм розповідають казки, що експорт в Росію випадає через санкції, а не через безвідповідальну політику країни-споживача, її кризу, падіння цін на нафту і відсутність реформ", - зазначив Клімкін.

Він також додав, що сама резолюція, завдяки "друзям України" була значно змінена. І тепер там чітко прописано, що без виконання Мінських домовленостей пом'якшення санкцій для Росії не буде.

До того ж, за словами міністра, ця резолюція не має ніякої юридичної сили, що було підтверджено французьким державним секретарем.

"Але це все, звичайно, небезпечно. І всім важливо пам'ятати: політиків, які "годуються" росіянами, потрібно тримати в певних рамках ... Тобто юридично це рішення можна не враховувати, але політично ми повинні пам'ятати, що такі тенденції існують багато де, в тому числі і в Естонії. Ми повинні спільно проти них боротися", - резюмував глава МЗС.

Нагадаємо, 8 червня Сенат Франції затвердив резолюцію про поступове скасування санкцій проти РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування