В АП розповіли про вплив Медведчука на Порошенка

П'ятниця, 10 червня 2016, 11:25

Кум президента Росії Путіна, член гуманітарної підгрупи в Мінську Віктор Медведчук має вплив на президента України Петра Порошенка і отримує з цього свої преференції.

Про це йдеться у лонгриді "Української правди" під назвою Орбіти Порошенка. Групи впливу в президентському оточенні.

Медведчук, за словами співрозмовників "Української правди, в оточенні Порошенка сьогодні виступає головними комунікатором у відносинах між офіційними Києвом і Москвою.

"Порошенко дослухається до нього в питаннях врегулювання ситуації на Донбасі, в питаннях проведення там виборів, саме Медведчук був головним комунікатором у поверненні в Україну Надії Савченко. І президент, що головне, у його випадку завжди виконує взяті на себе домовленості", — розповіло про роль Медведчука джерело УП в АП.

В якості прикладів співрозмовник навів історії, пов'язані з поставками вугілля з окупованої території під виглядом вугілля з ПАР, а також угоду з продажу нафтопродуктопроводу "Прикарпатзахідтранс".

Як показали журналістські розслідування, в обох випадках оборудками займалися люди з оточення Віктора Медведчука.

"Для того, щоб провернути схему з вугіллям із зони АТО, потрібно мовчазна згода, як мінімум, міністра енергетики, який, як відомо, був призначений за квотою президентської БПП", - заявив один з учасників ринку, який попросив не називати свого імені.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News