Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кисельов просить Порошенка про зустріч через переслідування ФСБ

П'ятниця, 10 червня 2016, 19:46

Російський журналіст Євген Кисельов, який останнім часом працює в Україні, заявив, що російське ФСБ порушило проти нього кримінальну справу.

Про це йдеться в його відкритому зверненні до президента Петра Порошенка, опублікованому на сайті "Нового времени".

"Буквально днями з'ясувалося, що в ФСБ завели проти мене кримінальну справу в зв'язку з моїми висловлюваннями на підтримку Надії Савченко - в українській, зауважте, пресі. Мене звинувачують чи то в екстремістській, то чи в терористичній діяльності", - повідомив Кисельов.

"Всі подробиці справи мені поки невідомі, але вже був - демонстративно жорстко - влаштований обшук в квартирі моєї 88-річної тещі, літньої, шанованої жінки. ФСБ вже веде жорсткий психологічний пресинг щодо моїх родичів", - додав він.

"Саме тому я звертаюся до Вас публічно, через пресу. Максимальний публічний розголос для мене зараз - чи не найефективніший спосіб захисту", - заявив Кисельов.

Він нагадав, що живе і працює в Києві, "у відносній безпеці".

"Хоча чудово розумію: не можна виключати можливість, що агенти російських спецслужб спробують викрасти мене прямо тут, серед білого дня, як колись - за Януковича - викрали російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва й таємно перевезли через кордон в Росію, а потім заявили, що нібито він сам повернувся в Москву і здійснив явку з повинною", - сказав журналіст.

"До речі, відразу хочу всіх попередити: в Росії я давно не буваю і не збираюся туди приїжджати, поки там не настануть зміни, в тому числі, закриють вигадану справу проти мене. Тож якщо раптом виявиться, що я якимось чином опинився в Росії, у чомусь добровільно зізнаюся, через щось каюсь і так далі - знайте: це чекістське інсценування, в якому я беру участь поза своєю волею", - додав він.

У своєму зверненні Кисельов попросив Порошенка про коротку зустріч, щоб мати змогу докладніше розповісти про те, що з ним сталося, і поговорити в цілому про захист опозиціонерів, які виступають проти режиму президента РФ Володимира Путіна, в тому числі щодо надання їм притулку в Україні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування