Люстрацію неможливо буде повернути новим законом - Ємець

Понеділок, 13 червня 2016, 11:32

Народний депутат "Народного фронту" Леонід Ємець зазначає, що люстрацію буде неможливо повернути новим законом, якщо Конституційний суд скасує закон "Про очищення влади".

Про це він пише у понеділок у Facebook.

"Неможливо буде повернути люстрацію новим законом, якщо КС скасує закон "Про очищення влади". І це стосується не лише закону в цілому, а навіть і окремих його положень. Про це Конституційний суд висловився однозначно", –пише Ємець.

Як приклад він наводить витяг з останього скандального рішення про довічні доплати суддям.

"Конституційний Суд України зауважує, що закони, інші правові акти або їх окремі положення, визнані неконституційними, не можуть бути прийняті в аналогічній редакції, оскільки рішення Конституційного Суду України є "обов'язковими до виконання на території України, остаточними і не можуть бути оскаржені" (частина друга статті 150 Конституції України)", – цитує КС Ємець.

"Повторне запровадження правового регулювання, яке Конституційний Суд України визнав неконституційним, дає підстави стверджувати про порушення конституційних приписів, згідно з якими закони та нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України 1 повинні відповідати їй (частина друга статті 8 Основного Закону України)", – додає він.

За інформацією УП, Конституційний суд має намір скасувати люстрацію.

10 червня Конституційний суд переніс закрите засідання з розгляду подання про визнання неконституційними положення закону про очищення влади.

Генпрокурор Юрій Луценко раніше заявляв, що буде звертатись до народних депутатів з пропозицією прийняти новий закон "Про безумовне очищення влади" у випадку скасування люстрації.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування