Погоджувальну раду можуть закрити для ЗМІ через "Голлівуд"

Понеділок, 13 червня 2016, 12:12

Голова Верховної Ради Андрій Парубій допустив, що Верховна Рада прислухається до рекомендацій місії Європарламенту і проводитиме засідання погоджувальної ради парламенту без ЗМІ.

Про це він заявив під час засідання цієї ради у понеділок.

Так він відреагував на емоційний виступ Юлії Тимошенко, яка вчергове розкритикувала діяльність влади і виступила з вимогою поставити на голосування погоджувальної ради внесення до порядку денного парламенту низку законопроектів та постанов, зокрема – щодо врегулювання комунальних тарифів.

У відповідь на це Парубій заявив, що вносити ці документи у порядок денний без рішень комітетів не можна і депутати про це знають, але роблять такі заяви для власного піару.

"У нас справді є трудність з погоджувальною радою. Наші європейські колеги, які проводили моніторинг, одну з перших рекомендацій, яку вони дали – знаєте яку? – робити непублічними засідання погоджувальної ради", – сказав він.

"Власне вони неформально називають нашу погоджувальну раду "Голівудом". Тому що вони трактують, наші європейські колеги, що наша погоджувальна рада спрямована не на професійний розгляд питань, а більше на короткі брифінги перед камерами. І в тому дійсно є трудність", – додав спікер.

Також у Парубія відбулася ще низка словесних перепалок з Тимошенко та депутатами Сергієм Пашинським і Сергієм Власенком, які звинувачували спікера у порушенні регламенту та протестували проти закриття погоджувальної ради для ЗМІ.

Тимошенко також ще кілька разів виступала з вимогою поставити внесення запропонованих нею законопроектів до порядку денного парламенту на голосування погоджувальної ради, наполягаючи, що це не порушує регламент, оскільки комітети вже зірвали всі терміни щодо розгляду цих документів.

У свою чергу Парубій вимагав від депутатів не перебивати його, пригрозивши, що перебиватиме їх також у відповідь.

Як відомо, раніше низка ЗМІ звернулися до спікера Ради з проханням не виконувати цю рекомендацію місії Європарламенту і не обмежувати їхній доступ до засідань погоджувальної ради.

Олег Шанковський, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування