Журналісти просять Гройсмана не обмежувати їхній доступ в Раду

П'ятниця, 18 березня 2016, 14:29

46 журналістів підписали відкритий лист до спікера Володимира Гройсмана з проханням не допустити обмеження їхнього доступу в парламент та закриття деяких заходів Ради для преси.

Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на відповідний документ.

Зокрема, стурбованість представників ЗМІ викликало можливе закриття для преси засідання погоджувальної ради фракцій.

Звернення підписали представники "1+1", СТБ, NewsOne, "Еспресо", 5-го каналу, UBR, "Інтер", "24", "112 Україна", ZIK, інформагентств УНІАН, "Інтерфакс", УНН, "ЛігаБізнесІнформ", "Радио Вести" та інших медіа.

Медійники вже передали звернення Володимиру Гройсману і в парламентський комітет з питань свободи слова та інформаційної діяльності.

 

Нагадаємо, 1 березня Гройсман оприлюднив підготовлену місією Європейського парламенту доповідь і дорожню карту реформування українського парламенту, серед рекомендацій яких вказано на необхідність запровадження закритого для ЗМІ режиму засідань погоджувальної ради.

У документі, зокрема, йдеться про необхідність зміни підходу до формування порядку денного роботи Верховної Ради. На думку місії ЄП, на засіданнях погоджувальної ради не повинні бути присутні журналісти.

"Підхід до організації роботи погоджувальної ради з питань формування порядку денного роботи парламенту повинен бути переглянутий. Засідання погоджувальної ради повинні відбуватись у закритому для ЗМІ режимі", – йдеться в рекомендації № 11 документу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...