У партії Садового хочуть стимулювати людей сортувати сміття

Понеділок, 13 червня 2016, 13:49

Верховна Рада має законодавчо стимулювати громадян до сортування сміття, а місцеві ради – встановлювати тарифи на його утилізацію.

Про це сказав депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв на погоджувальній раді парламенту.

"Фракція "Самопоміч" підтримує ініціативу створення тимчасової спеціальної комісії щодо ситуації на Львівському сміттєзвалищі. Дуже важливо, щоб ми розібралися, чому сталася ця трагедія, і унеможливили подібні ситуації", – зазначив він.

"Самопоміч" далі виступає за три рішення, які мають виправити проблему по всій країні, бо це проблема усіх регіонів. 2% нашої землі – це сміттєзвалища, за розміром це Чернівецька область", – додав Соболєв.

За його словами, найближчим часом треба зробити наступне.

"По-перше – така норма вже розглядається в одному з законопроектів у другому читанні – треба встановити, щоб людям було вигідно сортувати сміття. Вивезення відсортованого сміття має стати вигідним згідно зі встановленим парламентом рішенням", – сказав Соболєв.

"По-друге, дуже важливо, щоб прозоро на рівні закону була забезпечена участь виробників упаковки у вирішенні цієї проблеми. Є дві концепції – парламент має об'єднатися і вирішити це одним законом якомога швидше", – додав він.

"І, по-третє, треба віддати місцевим радам право встановлювати тарифи і регулювати захоронення цього сміття. Проблема вже більше 3-х років не вирішується українським законодавством – гори сміття наростають на всіх землях", – наголосив Соболєв.

Як відомо, на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львівській області сталася пожежа, під час її гасіння загинули троє рятувальників через зсув шарів сміття 30 травня. Частина громадськості звинувачує у цій трагедії мера Львова, лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування