В Естонії розпочалися навчання НАТО Saber Strike

Вівторок, 14 червня 2016, 00:31

В Естонії в понеділок, 13 червня, у військовому містечку Тапа стартували навчання НАТО Saber Strike.

Про це повідомили в прес-службі головного штабу Сил оборони Естонії, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив керівник естонської частини навчань бригадний генерал Артур Тіганік, сухопутні навчання США стали для країн Балтії одними з найважливіших навчань, в яких беруть участь і європейські союзники.

"Я дякую сухопутним військам США, під керівництвом яких в Saber Strike беруть участь багато наших друзів в Європі і чию участь в забезпеченні безпеки регіону важко переоцінити", - сказав він.

Естонія є провідною державою навчань, тут розташовується штаб маневрів. У них беруть участь 10 000 військовослужбовців з 13 країн НАТО і партнерів по НАТО. Війська розділені по країнах Балтії на три частини. В Естонії центром навчань стануть полігон в Тапа, однойменне військове містечко та авіабаза Емарі. Тут будуть задіяні 2000 військовослужбовців з Естонії, країн-союзників і партнерів по НАТО.

В ході першої фази навчань будуть відпрацьовуватися атаки на об'єкти на Центральному полігоні, співпраця сухопутних і військово-повітряних сил.

Спочатку тренування будуть проходити на батальйонном, а потім на бригадному рівнях.

У другій фазі пройдуть бойові стрільби за участю штурмових літаків і вертольотів, ракетних систем HIMARS і артилерійських систем М777.

Для участі в навчаннях в країни Балтії з Німеччини прибули броньові підрозділи 2-го кавалерійського полку США, в тому числі близько 400 одиниць техніки, в основному бронетранспортери Stryker, військові позашляховики і важкі автомашини, які вчинили марш-кидок через шість держав Європи довжиною в 2 400 кілометрів.

Завершаться маневри 21 червня в Тапа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування