Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мати Афанасьєва приїхала до Києва і очікує прибуття сина

Вівторок, 14 червня 2016, 11:31

Мати засудженого в Росії кримчанина Геннадія Афанасьєва Ольга приїхала в Київ і чекає повернення сина в Україну.

Про це вона сказала виданню Крим.Реалії.

За її словами, вона не знає жодних подробиць того, коли точно має відбутися запланований обмін, але сподівається побачити сина вже у вівторок.

"Мені сказали приїхати в Київ, якщо я тут перебуваю, це вже про щось говорить", – сказала Афанасьєва.

Напередодні про можливий обмін українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка, засуджених у Росії і визнаних політв'язнями, повідомила газета "Дзеркало тижня", посилаючись на джерело в Адміністрації президента. За інформацією видання, повернення українців на батьківщину повинно відбутися у вівторок, 14 червня в першій половині дня.

Раніше повідомлялося про можливий обмін двох громадян Росії, підозрюваних у справі подій 2 травня в Одесі, на Солошенка і Афанасьєва при наявності політичної волі. Про це, зокрема, заявили генпрокурор України Юрій Луценко і голова СБУ Василь Грицак.

Міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що українська сторона передала Росії документи по поверненню на батьківщину Солошенка і Афанасьєва. За словами Петренка, в даному випадку, як і у випадку з Надією Савченко, політичні переговори ведуться до останнього моменту.

В Росії 26-річному Геннадію Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичного угрупування разом з Олегом Сенцовым і засудили до 2015 року до семи років ув'язнення, а 74-річний Юрій Солошенко відбував 6-річне ув'язнення за звинуваченням у шпигунстві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування