Депутат Войціцька заявила, що на її чоловіка напали

Вівторок, 14 червня 2016, 13:01

Депутат фракції "Самопоміч" Вікторія Войціцька заявляє, що на її чоловіка у вівторок вранці напали у Києві через її діяльність.

Про це Войціцька, яка є секретарем парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, заявила з трибуни Верховної Ради.

"Чиниться тиск на мою родину. Зранку, коли мій чоловік заїжджав на подвір’я свого офісу на Воровського, його машину протаранила машина… З машини вибіг чоловік із маскою на обличчі і з закритою головою – і втік, залишивши машину на вулиці", – сказала вона.

"Це вже другий випадок тільки цього року спроби тиснути на мене, на мою сім'ю" – наголосила Войціцька.

"Я під'їхала до цього місця за пару хвилин, як це сталося. Разом зі мною в машині була моя 15-річна донька, яка допомагала нам о 4-й ранку гасити пожежу, яка виникла в результаті вкидання 3-літрової банки з запалювальною сумішшю під вікна нашої спальні, де ми спали із 4-місячною дитиною. Моя дитина плакала. І ці сльози я запам’ятаю на все життя", – додала вона .

Депутат заявила, що від часу пожежі лише "один-єдиний раз" її викликали до Служби безпеки України для надання свідчень.

"Я не чула від слідчого жодного слова, як і від керівництва МВС. Жодного розсілудванння (немає), таке враження, що нічого не сталося", – обурилася Войціцька.

Вона нагадала, що попередній генеральний прокурор Віктор Шокін заявляв, що бере на персональний контроль цю справу, але справи місяцями не розслідуються.

Депутат закликала нового генпрокурора Юрія Луценка взяти справу під персональний контроль і притягнути до відповідальності тих, хто намагається залякати її і всю фракцію "Самопоміч" – кожного депутата окремо.

"Я не вірю в співпадіння. Сьогодні за моєї ініціативи в паливно-енергетичному комітеті буде розглядатися питання щодо формули "Роттердам + фрахт": встановлення ціни на вугілля, яка дасть пану Ахметову і його холдингу ДТЕК забезпечити додатково 10 мільярдів гривень цього року лише. Це тоді, коли ми підвищуємо ціни на комунальні послуги, тарифи населенню", – заявила Войціцька.

"Кожен із вас, колеги, може стати таким джерелом проблем для наших олігархів. Але я закликаю вас подумати про те, що ми маємо забезпечити справедливість у країні", – додала вона.

На початку весни, після того, як 17 березня під стіну дому Войціцької кинули банку з запальною сумішшю, Служба безпеки України надала їй охорону.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...