Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Спілка офіцерів" просила Порошенка поновити Корнійця на посаді

Вівторок, 14 червня 2016, 13:11

Організація під назвою "Спілка офіцерів України" звернулася до президента Петра Порошенка з проханням поновити на посаді екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Відповідний документ на своїй сторінці у Facebook опублікувала журналіст "Громадського" Христина Бондаренко.

Звернення за підписом Леоніда Лісного, який є головою Київської обласної Спілки офіцерів України та секретарем Національної ради офіцерів було надіслане 29 квітня. Згідно зі штампом, Адміністрація президента отримала цей документ у травні.

У документі стверджується, що прокуратура Київської області вела "патріотичну державницьку діяльність" і стала об'єктом атаки "агентів впливу" Росії, які розпочали операцію з "підриву авторитету" прокуратури Києва та області.

"Тому агентами впливу була сфабрикована справа на авторитетного та високо підготовленого правового фахівця, що добре знає регіон, старшого радника юстиції, заступника прокурора Київської області Корнійця Олександра Павловича", – йдеться у листі.

Лісний стверджує, що до цієї дискредитації були залучені "антидержавні СМІ (ймовірно, малися на увазі "ЗМІ"), що протягом 15 діб підривали авторитет держави, прокуратури, президента України та особисто громадянина, працівника прокуратури, старшого радника юстиції Корнійця О.П."

В листі також стверджується, що Корнійця звільнили з посади незаконно, а його сім'я "незаконно залишена грошового забезпечення, та не маючи іншої матеріальної підтримки змушена жебракувати у друзів та сусідів".

У зв'язку з цим Порошенка попросили взяти розслідування під особистий контроль та відновити Корнійця на посаді.

Як відомо, Корнієць і екс-заступник голови Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін є фігурантами справи про вимагання хабарів у підприємців у значному розмірі. Обидва відомі як "діамантові прокурори".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...