Аваков: Садовий телефонував і сам просив про допомогу

Вівторок, 14 червня 2016, 16:24

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що рішення про направлення підрозділів Національної гвардії до охорони Львівської міської ради 9 червня було прийнято після дзвінка мера Львова Андрія Садового.

Про це він заявив журналістам у вівторок, передають "Українські новини".

"Крім того, міський голова звертався з відповідним проханням до мене напередодні в телефонному режимі. Я, вивчивши ситуацію, у відповідь на прохання Садового, і з урахуванням оперативної обстановки прийняв рішення про залучення до охорони Львівської ратуші крім поліції і підрозділів Нацгвардії. Дав відповідні розпорядження ", – повідомив міністр.

Водночас, у коментарі "Українській правді" народний депутат, екс-радник міністра внутрішніх справ   Антон Геращенко уточнив, що Садовий у проханні про допомогу не просив залучити саме Нацгвардію, це було рішення Авакова.

Геращенко пояснив, що у випадках, коли правоохоронці не справляються самотужки, до охорони громадського порядку залучають військових.

"Саме Садовий видзвонював в Київ міністру внутрішніх справ і казав, що ситуація критична і львівська поліція не справляється з мітингувальниками", – пояснив Геращенко.

Водночас, йому нічого не відомо, чи була вказівка з боку президента Петра Порошенка про залучення військових до охорони порядку у Львові, про що стверджує Садовий.

Раніше Садовий в інтерв'ю "Українській правді" заявив, що Нацгвардія була залучена до охорони міськради за дорученням президента Петра Порошенка, а сам мер просто просив правохоронців забезпечити порядок.

Як повідомлялося, 9 червня Львівська міська рада перенесла сесію через бійку в будівлі міськради.

В результаті зіткнення постраждав один боєць Нацгвардії і один депутат міськради.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News