Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бійці "Києва" винесли з "погорілого" суду ноутбук і нагрудний знак – суддя

Середа, 15 червня 2016, 14:54

Заступниця голови Солом'янського райсуду Києва Людмила Шереметьєва заявила, що ноутбук секретаря суду у вівторок виявили у автомобілі полку поліції "Київ".

"Ми знайшли ноутбук в автомобілі осіб, які охороняли суд. Це полк "Київ", який охороняв суд до вчорашнього дня", – сказала вона на прес-конференції.

"Мій секретар виявив пропажу ноутбука, який знаходився в моєму робочому кабінеті, на ньому працював секретар судового засідання під час судових засідань", – заявила Шереметьєва.

"Заступник голови суду особисто вимагав від цих осіб показати автомобіль, довести, що це не їхня робота – і все-таки вони виставили цей ноутбук з цього автомобіля. Він перебував в автомобілі, і, коли прибула слідчо-оперативна група, і нагрудний знак судді ще вилучили з автомобіля", – додала вона.

Також ножі там були – зараз слідство буде встановлювати їхнє походження, додав голова Державної судової адміністрації Зиновій Холоднюк.

"Це був автомобіль марки УАЗ зі спеціальними номерними знаками блакитного кольору, у структурі поліції знаходиться цей полк", – сказав він.

Холоднюк уточнив, що група була з 4 осіб, але скільки з них затримали він порадив дізнаватися у поліції Солом’янського району.

Шереметьєва припустила, що затримали одну особу.

Вона зазначила: "Вчора повідомлення про злочин було внесено в ЄРДР, нас уже вчора допитували, проводиться досудове розслідування".

Шереметьєва уточнила, що інформація з ноутбука секретаря суду – не те, що могли втратити безповоротно, її можна відновити.

На її думку, іншого інтересу, окрім матеріального, цей девайс не становив.

"На сьогодні суд охороняє вже інший структурний підрозділ Головного управління національної поліції", – сказала вона.

Холоднюк зазначив, що зараз суди реально не охороняються через брак коштів, охорона здійснюється силами Нацгвардії і національної поліції.

Він висловив сподівання, що на наступний рік буде виділено кошти для воєнізованої судової охорони, яка вже де-юре створена.

Полк "Київ" об'єднує київські добровольчі батальйони особливого призначення Нацполіції.

У ніч на 13 червня у Солом'янському райсуді Києва була пожежа – вигорів другий поверх, суд ще не поновив повноцінну роботу.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування