Суд в Криму оштрафував кримську єпархію УПЦ КП та відібрав приміщення

Середа, 15 червня 2016, 15:06

Окупаційний апеляційний суд Севастополя у вівторок зобов'язав Кримську єпархію УПЦ КП сплатити "Міністерству майнових та земельних відносин Республіки Крим" півмільйона рублів та звільнити 112 кв. м на першому поверсі Кафедрального собору у Сімферополі.

Про це заявив архієпископ сімферопольський і кримський Климент, повідомляє "Голос Криму".

 "14 червня відбулося засідання Апеляційного суду міста Севастополя, до якого ми звертались з позовом про скасування рішення Арбітражного суду Криму від 14 січня 2016 року, де від нас вимагали звільнення частини приміщення церкви та сплати величезного штрафу. Апеляційний суд підтримав рішення Арбітражного суду. З дня на день ми очікуємо на представників виконавчої служби, які прийдуть втілювати в життя рішення суду", – сказав Климент.

Архієпископ також повідомив, що останнім часом на нього посилився тиск, і він отримує погрози на свою адресу.

Він додав, що українська влада не робить нічого для підтримки Київського Патріархату в Криму.

Зокрема, за його словами, український уряд і досі не прийняв рішення про передачу приміщення в Сімферополі, де знаходиться Кримське Єпархіальне управління УПЦ КП та кафедральний собор святих рівноапостольних Володимира та Ольги, у власність УПЦ КП.

"Для цього достатньо було внести зміни до вже існуючої постанови та прийняти їх рішенням уряду, або ж Верховної Ради. І це дало б нам змогу шукати правди та  захисту в міжнародних судах", – зазначив Климент.

Архієпископ додав, що неодноразово звертався до прокуратури АР Крим з проханням відкрити кримінальне провадження щодо судді "Арбітражного суду" Соколової та  "віце-прем`єр-міністра" Криму Руслана Бальбека, адже за їх безпосередньої участі продовжується знищення УПЦ КП на півострові.

 "Я не був почутий. На сьогоднішній день немає жодного кримінального провадження", – сказав Климент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News