Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет по новій ЦВК не зібрався, голосування може не бути

Середа, 15 червня 2016, 15:43

Комітет Верховної Ради, який мав розглянути внесене президентом подання про призначення 11 членів ЦВК переніс розгляд.

Про це повідомив перший заступник голови комітету нардеп від "Народного фронту" Леонід Ємець, передають Українські Новини.

"Була заява керівників фракцій про те, що вони просять, в зв'язку з політичними консультаціями, не проводити засідання комітету з розгляду питання, пов'язаного з ЦВК", - сказав він.

За його словами, відповідне прохання надійшло від фракцій "Блок Петра Порошенка" і НФ.

При цьому рішення про перенесення розгляду даного питання не приймалося офіційно, оскільки на засіданні комітету в середу не було кворуму, проте ніхто з присутніх не заперечив.

У свою чергу голова комітету, нардеп від БПП Руслан Князевич повідомив, що постанову про призначення 11 нових членів ЦВК за участю кандидатів на відповідні посади буде розглянуто після завершення консультацій фракцій і груп, деякі з яких мають намір зустрітися з кандидатами.

За його словами, таке бажання виявили фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" і Радикальної партії Олега Ляшка.

Голова фракції РП Олег Ляшко в середу повідомив журналістам, що фракція запросила на своє засідання 16 червня кандидатів в члени ЦВК.

Як відомо, на порядку денному засідання правового комітету на середу були відсутні проекти постанов, внесені Порошенко, про звільнення 12 з 15 діючих членів ЦВК і призначення 11 нових.

Раніше Голова Верховної Ради Андрій Парубій не виключив, що 16 червня депутати призначать нових членів Центральної виборчої комісії, проте, якщо з цього питання не буде консенсусу, голосування перенесуть.

У вівторок у фракції "Народний фронт" заявили, що у них немає рішення щодо підтримки нового складу ЦВК.

Також фракції "Опозиційний блок", "Батьківщина" і "Радикальна партія" заявили, що не голосуватимуть за новий склад ЦВК, оскільки у списку запропонованих президентом кандидатів немає їхніх представників.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування