У Луценка пояснили, чому відкликали подання щодо скандального судді

Середа, 15 червня 2016, 16:08

Вища кваліфікаційна комісія суддів не продовжила відсторонення судді Дзержинського райсуду Харкова Сергія Лазюка, оскільки він не з'явився 11 травня на розгляд клопотання ГПУ про його відсторонення.

Про це йдеться у довідці щодо кримінального провадження, наданій "Українській правді" прес-секретарем генпрокурора Юрія Луценка Ларисою Сарган.

У документі йдеться, що "за таких обставин, Генеральним прокурором відкликано згадане клопотання про продовження строку відсторонення Лазюка С.В. від посади".

У той же час у відомстві додали, що 15 червня ГПУ внесла в комісію нове клопотання про відсторонення Лазюка від посади судді.

"Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вживаються заходи для повного і швидкого розгляду кримінального провадження стосовно Лазюка С.В. в суді", – йдеться у документі.

Як відомо, раніше Вища кваліфікаційна комісія суддів повідомила, що не продовжила відсторонення Лазюка від посади, оскільки генпрокурор відкликав відповідне клопотання.

У прес-службі комісії "Українській правді" підтвердили, що таким чином цей суддя ще з 4 травня не має жодних обмежень у тому, щоб ходити на роботу і займатися суддівською діяльністю.

Суддя Лазюк відомий низкою неоднозначних та скандальних рішень. Взимку 2016 року стало відомо, що його впіймали на хабарі. Після цього він переписав частину майна на дружину.

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування