ЗМІ: Український Мін'юст розглядає питання про передачу Росії трьох осіб

Середа, 15 червня 2016, 20:49

Український Мін'юст розглядає питання про передачу Росії трьох осіб.

Про це йдеться у відповіді заступника міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергія Пєтухова, що надійшов до редакції РБК.

У документі наголошується, що 28 березня в українське відомство прийшов запит від російського Міністерства юстиції, в якому містилося прохання про видачу Росії для подальшого відбування покарання шести засуджених.

За словами Пєтухова, український Мін'юст відповів російським колегам, що дві людини з цього списку були звільнені від покарання в 2015 році. Ще одна людина є громадянином України, зареєстрованим в Севастополі, тому офіційний Київ не може передати його Москві.

Інші три людини можуть бути передані Росії, йдеться у відповіді Пєтухова.

Він зазначив, що ці громадяни Росії були засуджені за статтями "Вбивство", "Умисне тяжке тілесне ушкодження", "Торгівля людьми", "Контрабанда наркотиків", "Виробництво та збут наркотичних речовин", "Втеча з місця позбавлення волі або з-під варти" (ст.115, 121, 149, 305, 307, 309, 311, 393 Кримінального кодексу України).

Імена кандидатів на видачу заступник міністра назвати відмовився, пославшись на закон про захист персональних даних.

12 квітня в російському Мін'юсті розповіли РБК, що попросили Київ розглянути питання про видачу шести росіян, їхні імена теж не називалися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...