Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

WADA розповіло, як російські спортсмени уникають допінг-проби

Четвер, 16 червня 2016, 05:26

Російські атлети продовжують провалювати допінг-тести, а також різними способами перешкоджають працівникам допінгового контролю.

Про це йдеться в звіті Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), передає "РБК".

 Документ відноситься до періоду з листопада 2015 року.

Згідно з документом, доступ до російських спортсменів був, зокрема, утруднений, оскільки деякі з них ховалися в військових містах - для того, щоб потрапити в них, необхідний спеціальний дозвіл. Працівників допінгового контролю намагались залякати погрозами висилки з країни. Тренери, доктора і інші співробітники також заважали працівникам контролю, вимагаючи можливості зробити фотографії їх документів.

WADA описало спробу однієї зі спортсменок пройти допінг-тест, використовуючи "вставлений в її тіло" контейнер. Однак рідина з контейнера "витекла на підлогу, а не в пробірку". Спортсменка викинула контейнер в сміття і спробувала підкупити співробітника лабораторії. Зрештою, в її пробі був виявлено заборонену речовину.

Крім того, пише WADA, один російський атлет втік з мікст-зони після змагань, коли побачив працівника допінгового контролю. Одна спортсменка пішла під час змагань, після чого її не змогли знайти. Також агентство згадує біатлоніста, який з 2014 по 2016 роки жодного разу не пройшов допінг-тест і був "здивований", коли йому довелося здати аналіз дома.

В цілому, як говориться в доповіді, з 455 проб, які вдалося взяти з лютого по травень, в 52 були виявлені заборонені речовини, причому в 49 з них - мельдоній.

Раніше МОК припустив, що російську збірну можуть відсторонити від участі в Олімпіаді 2016 в Ріо-де-Жанейро через допінговий скандал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...