Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада відмовилася скасувати закон про судоустрій і статус суддів

Четвер, 16 червня 2016, 14:30

Верховна Рада відмовилася скасувати ухвалення проекту нового закону "Про судоустрій і статус суддів".

За відповідний проект постанови №4734-П проголосували 72 депутати за мінімально необхідних 226-ти.

Відтак, голова парламенту Андрій Парубій отримав можливість підписати і передати на підпис президенту закон "Про судоустрій і статус суддів", ухвалений 2 червня, повідомляють "Українські новини".

Як відомо, Верховна Рада 2 червня ухвалила в цілому проект закону "Про судоустрій і статус суддів", однак того ж дня депутати Надія Савченко ("Батьківщина") і Юрій-Богдан Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка) зареєстрували проект постанови про скасування цього рішення.

Ним ліквідовано Вищий спеціальний суд, Вищий господарський суд і Вищий адміністративний суд, а також передбачила створення Вищого антикорупційного суду, Вищого суду з питань інтелектуальної власності й місцевих окружних судів замість районних.

Крім того, цим законом збільшено посадовий оклад суддів Верховного суду з 13 до 75 мінімальних заробітних плат з 1 січня 2017 року.

Також 2 червня Верховна Рада затвердла зміни до Конституції в частині правосуддя.

Відповідно до регламенту, у разі реєстрації постанови про скасування рішення парламенту, до розгляду її в сесійній залі спікеру Верховної Ради забороняється підписувати відповідне рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...