Березюк: Тиск на "Самопоміч" означає, що дострокові вибори будуть восени

Четвер, 16 червня 2016, 21:26

Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк вважає, що тиск з боку провладних структур на його політсилу підтверджує намір влади восени провести дострокові парламентські вибори, в тому числі й на Донбасі.

Про це він сказав журналістам в кулуарах Верховної Ради в четвер у Києві.

"Вони хочуть кинути Україну в вибори, щоб знецінити ту виконавчу нещасну владу, яка є, щоб ця виконавча влада стала слабшою... Більш того, під час виборів можна буде провести вибори на Донбасі", - сказав Березюк, нагадавши, що саме цього хоче Російська Федерація.

За словами лідера фракції, тиск, який відчуває на собі "Самопоміч" з боку представників влади - "цинічний і безпринципний", а його мета - знизити рейтинг партії.

"Кримінальні справи в Харкові, безпрецедентні наїзди на Войціцьку (народний депутат Вікторія Войціцька, будинок якої намагалися підпалити), підпал міста Львів (пожежа на сміттєвому полігоні поблизу Львова), спроби завалити його (Львів) сміттям ... щоб знецінити "Самопоміч" в очах людей... Вони не хочуть, щоб ми отримали додаткові голоси ", - зазначив Березюк.

На думку політика, проведення дострокових виборів до Верховної Ради в нинішніх умовах є злочином проти української державності. "Це може призвести до того, що ми можемо втратити державу", - підкреслив лідер фракції.

Березюк також підкреслив, що його фракція буде виконувати свої обов'язки "не в Лілі і Парижі на футболі, а в сесійній залі".

Як раніше повідомлялося, голова Верховної Ради Андрій Парубій достроково закрив вечірнє засідання парламенту в четвер, оскільки в залі засідань не було достатньої кількості депутатів, необхідної для прийняття результативних рішень.

У той же час, частина народних депутатів в цей день вирушила до Франції на футбольний матч між збірними України та Північної Ірландії в рамках чемпіонату Євро-2016.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування