22 судді Апеляційного суду одночасно отримали ділянки під Києвом

П'ятниця, 17 червня 2016, 17:40

22 судді Апеляційного суду Київської області і ще низка суддів із Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ одночасно та безкоштовно отримали земельні ділянки в селі Іванків під Києвом наприкінці 2012 року.

Це з’ясували журналісти програми "Схеми" під час зйомок сюжету про переатестацію суддів.

Журналістам вдалося отримати список із 39 отримувачів землі в Іванкові. Окрім суддів, у переліку отримувачів є нинішній член Вищої кваліфікаційної комісії, яка і бере участь в оцінюванні суддів, Тетяна Шилова.

Землю по 12 соток виділили за підписом заступника голови Бориспільської райдержадміністрації Миколи Кононенка наприкінці грудня 2012 року. А вже з 1 січня 2013-го районна адміністрація втратила право роздавати землю. Це підтвердив нинішній голова адміністрації Дмитро Воронін.

"Ці земельні ділянки межують із селом і розташовані в адміністративних межах сільської ради, тобто поза межами населеного пункту. І в той час, як я розумію, проходили якось через адміністрацію. Але з 1 січня 2013 року адміністрація також не займається питаннями виділення", – пояснив він журналістам.

Фото:
Фото: "Схеми"

Серед отримувачів землі – голова Апеляційного суду Київської області Олексій Данилов. Під час співбесіди із суддею Вища кваліфікаційна комісія запитала про походження цієї земельної ділянки у 12 соток.

"Це писали всі, і я написав заяву", – пояснив він і додав, що планує цю землю обробляти і збудувати там "маленький будинок".

Заступник голови Апеляційного суду Київської області Олег Ігнатюк, який також має земельну ділянку в Іванкові, походження своєї земельної ділянки в Іванкові пояснив: "Це земельна ділянка в садовому товаристві. Є рішення Іванківської сільради, яке надає земельну ділянку у зв’язку зі створенням садового товариства".

Апеляційний суд Київської області, серед іншого, вирішує земельні суперечки в області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування