НАТО: Відносини з РФ не налагодяться до відновлення цілісності України

Субота, 18 червня 2016, 02:55

Голова військового комітету НАТО генерал Петр Павел заявив, що відносини альянсу з Росією не будуть нормальними до відновлення територіальної цілісності України.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"НАТО однозначно декларує тривалу підтримку України у політичній галузі, тобто однозначно заявляє, що повернення до нормальних відносин з Росією не буде можливим аж до відновлення територіальної цілісності України в її чинних кордонах", - зазначив Павел.

Генерал додав, що "всі країни альянсу однозначно заявили, що не мають наміру змиритись з анексією Криму як із фактом, також всі країни альянсу підтримали план співпраці з Україною, її Збройними силами".

Він також повідомив, що співпраця між НАТО і Україною має перспективу.

"Зараз існує п’ять трастових фондів (для допомоги НАТО Україні ­– ред.), є також низка програм між країнами-членами альянсу і Україною у справі розвитку Збройних сил, навчання, розбудови Генерального штабу і міністерства на основі стандартів альянсу", - повідомив він.

"В Україні дуже докладно розроблений план до 2020 року, щоб досягти повного взаємного співробітництва з альянсом", - зазначив Павел.

Щодо можливого членства України в НАТО, він заявив, що поки передчасно про це говорити.

"І Україна, українське керівництво свідоме того, що дорога до виконання всіх вимог – це низка років, якщо не десятки років", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування